Pieni juustopuotimme esittäytyy

Teemme yhteistyötä Tampereen kauppahallissa sijaitsevan Juustosopin kanssa, josta saamme valikoimaamme jatkuvasti vaihdellen erilaisia juustoja useista eri maista. Voit koota itsellesi mieleisen juustolautasen yhdestä tai useammasta juustosta.

Pakkaamme mielellämme suosikkijuustoasi myös kotiin vietäväksi! Lisäksi voimme toimittaa juustoja isompiakin määriä ennakkotilauksesta esimerkiksi juhliinne. Annamme mielellämme myös viinisuosituksia juustoille.

Valikoimamme juuri nyt

Trentinon GranaPadana
Italia, Trento

Grana Padano on puolirasvainen, kova juusto. Grana Padanoa on valmistettu näillä seuduilla jo 1100-luvulta alkaen. Kypsytetty 22kk. Maku on mieto, hiukan hapokas ja aromaattinen. Pähkinäisyyttä. Vuoristoalueen kylmä ilmasto ja paikoitellen raaemmat olosuhteet antavat maitoon rikkaamman maun. Raakamaitojuusto.

Maxx 365
Sveitsi, Hefenhofen

Maxx 365 on erikoisjuusto ”Der scharfe Maxx”. Noin viiden kuukauden iässä valitaan tietty määrä juustokiekkoja, ja niitä kypsytetään perinteisellä tavalla, paljon kokemusta ja herkkyyttä käyttäen, loppuun saakka jopa 365 vuorokautta. Suussa sulava juusto on erityisen mausteinen ja korkealaatuinen juusto kypsymiskiteillä, ja se sopii hyvin vahvan punaviinin kanssa. Raakamaitojuusto, laktoositon.

Le Gruyre
Sveitsi, Gruyères

Tahkossa kypsytetty noin 8kk. Juuston tuntee sen hennosta ja hienosta mausta, joka ihastuttaa miedon juuston ystäviä. Makoisaa kovaa juustoa on valmistettu jo vuosisatojen ajan Freiburgissa sijaitsevan Gruyères-nimisen pikkukaupungin seudulla, ja sitä valmistetaan edelleen perinteiseen tapaan Länsi-Sveitsin kyläjuustoloissa. Kypsytyksen aikana tahkoja käännetään säännöllisesti ja hierotaan suolaliuoksella. Kosteus mahdollistaa tahmaisen pinnan muodostumisen, jolloin juusto kypsyy kuoresta sisäänpäin.

Fromager Affinois Campagnier
Ranska, Alpit

Punahomepintainen ja tuplakermainen. Suodatettu hellästi jättämällä juustoon runsaasti mineraaleja sekä kalsiumia. Pinta pesty ja väri syntynyt Annattolla, joka on Karibianmeren saarilta kotoisin oleva pensas, jonka piikikäs hedelmä on sydämenmuotoinen. Hedelmän sisällä on noin 50 pyramidin muotoista tiilenpunaista siementä. Mayaintiaanit ovat käyttäneet Annatton siemeniä värjäykseen jo varhain, ja etenkin sotamaalaus tehtiin usein juuri tällä ”tulen värillä”. Laktoositon.