17.03.2019

1. MIKÄ ON VINOSSA?

Onpa hienoa nähdä sinut täällä! Tämän blogin kautta pääset ensimmäisten joukossa kurkistamaan sisään yhteen erittäin mielenkiintoiseen tarinaan; olemme nimittäin avaamassa uutta ja upeaa ravintolaa Seinäjoen uuden keskustorin laidalle. Tätä kautta pääset seuraamaan remontin etenemistä sekä myöhemmin kuulemaan ensimmäisenä uusista kujeistamme! Tervetuloa mukaan tälle retkelle!

Nokkelimmat teistä ehkä jo huomasivatkin, että kun pian pääsette astumaan meille sisään, astutte Vinolaan. Se, että ravintolan nimeksi tuli Vinola, onkin hauska tarina ja ajattelin kertoa nyt siitä teille joitakin parhaita paloja.

Kun päätös uuden ravintolan avaamisesta oli tehty ja täydellinen liiketila sille oli löytynyt Seinäjoen uuden rakentuvan torin laidalta vanhasta 1935 rakennetusta Vaasantalosta, alkoi heti tapahtua. Keväällä 2017 talon seiniin ilmestyi halkeamia, jotka lisääntyivät nopeasti ja pian rappu asetettiinkin käyttökieltoon. Talo alkoi vajota viereisen rakennustyömaan monttuun.

Ensin talo vakautettiin, jottei lisää vaurioita pääsisi syntymään ja sitten, vuoden 2018 alussa, varsinaisia korjaustöitä päästiin tekemään. Vaasantalo on Seinäjoen historiassa merkittävä rakennus ja sen julkisivu onkin suojeltu, joten koko talon purkaminen ei onneksemme missään vaiheessa ollut vaihtoehto.

Tämä erityinen vaihe vanhan talon elämässä jätti jälkeensä pysyvän muiston, sillä talon pääty jää lopullisesti hieman vinoon. Siitähän se ajatus sitten lähtikin!

Sen lisäksi, että koko paikka on hiukan vinossa, ravintolan nimi tarkoittaa muutakin. Muun muassa espanjaksi ja italiaksi vino tarkoittaa viiniä, ja viinihän on todella lähellä meidän sydäntämme. Kaiken takana hääräävä ravintoloitsijamme Anu Luukko on koulutukseltaan viinimestari ja hän on innostanut ja opettanut meitä muitakin lähemmäs viinien kiinnostavaa maailmaa. Niinpä viini tuleekin olemaan hyvin vahvasti pääosissa Vinolan tarinassa.

Aiemmin jo mainitsin Espanjan ja Italian, joista muiden Etelä-Euroopan maiden kanssa keittiömme hakee lautaselle kaikki parhaat palat. Meillä pääset aikanaan nauttimaan erilaisia pastoja sekä jakamaan monenlaista maisteltavaa yhdessä ystävien kesken. Valikoimastamme tulee löytymään myöskin erilaisia, jatkuvasti vaihtuvia juustoja joita voit maistella joko paikan päällä, tai ostaa nautittavaksi kotiin

Remontti ravintolassa on jo kovassa vauhdissa, ja ottamalla nyt Vinolan blogin seurantaan, pääset pian kurkistamaan myös sen etenemistä. Paljon on vielä tekemistä, paljon on jo takana ja ihan muutamien viikkojen päästä nautitaan jo kuohuvaa Seinäjoen uuden keskustorin laidalla, Vinolassa!

Simo Laine

Liity postituslistalle ja saat vinot vinkit & rennot ruokauutiset!